“Borowski’yi kesinlikle özlemeyeceğim”

Leila

Global Mod
Global Mod
Axel Milberg, 2002’den beri oynadığı Kiel “Tatort” komiseri Klaus Borowski rolüyle birçok kişi tarafından biliniyor. Oyuncu son kez 2025 yılında polisiye dizisinde izlenecek., yayıncı bu yılın Mart ayında duyurdu. Bu ona diğer projeler ve ayrıca özel hayatı için daha fazla zaman kazandırıyor. 66 yaşındaki oyuncunun ilk evliliğinden bir oğlu ve 2004 yılından beri evli olduğu Judith Milberg’den bir oğlu var. Eşi evliliğe iki çocuk daha getirdi. Milberg şu anda ARD medya kütüphanesinde 21 Temmuz Cuma gününden itibaren satışa sunulacak ve 23 Temmuz Pazar günü saat 0.05’ten itibaren lineer televizyonda yayınlanacak olan “Dünyanın en güzel insanları” adlı gizemli dizide oynuyor.

Bay Milberg, gizem dizilerini de özel olarak izliyor musunuz?

Kesinlikle. İyiyse ve çok kabarık değilse, ama neredeyse gerçekçiyse, o zaman çok isterim! Gerçeklik aynı zamanda bir gizem gerilim filmi, o kadar da farklı değil, biliyorsun. Sadece yaya bölgesinde yürüdüğünüzü ve insanların düşüncelerini yüksek sesle duyabildiğinizi hayal edin.

Kulağa korkutucu geliyor.

Ama tüm bu düşünceler oradadır, sadece işitilemezler. Bu anlamda, çoğu zaman bu tür dizilerde sanki su yüzüne çıkmış gibi canlandırılan bir gerçektir. Birisi kızdığında, kıskandığında ya da aşağılandığında, içinde bulunduğum bölümdeki gibi, onların içindeki hayvan ortalığı kasıp kavurabilir, intikam alabilir, cezalandırabilir – düşüncelerde, niyetlerde ve hayallerde.

“Dünyanın En Güzel İnsanları”nda, oğlunun bir kariyer sahibi olmasını isteyen havasız, katı babayı oynuyorsunuz. “Kalabalığın arasından sıyrılmak zorundasın,” diye çocuğuna deliyor. Bundan ne anlam çıkarıyorsun?

Yakından bakarsanız, baba gerçekten katı değildir, ancak oğluna duyduğu empati ve sempatide, onu sevdiği için artık katı olması gerektiğini hisseder. Birçok babanın bu duruma aşina olduğunu düşünüyorum.

Oğullarınızla hiç katı olmak zorunda olduğunuz ama bunu yapmak istemediğiniz hissine kapıldınız mı?

Şimdi dördüncü oğlumla biraz durumum var. Şimdi, Corona’dan sonra ve geçen yıl liseden mezun olduktan sonra, bir nefes alıp hayatıyla ne yapmak istediğini düşünmesi gerekiyor. Bu zaman alır. Ve dileklerimi oğluma yansıtmadığımdan, konuşmaya devam ettiğimizden emin olmalıyım.

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Adı geçen oğlunuz August (19) da geçen yıl sizinle birlikte bir “olay mahallinde” görülmüş. Röportajlarda sete müdahale etmediklerini söylediler. Çekim bittikten sonra durum hala böyle miydi?

Evet ve oğlumuz muhtemelen oyuncu olmak istemiyor. ‘Aş bunu’ gibiydi.

Ve buna katlanabilir misin?

Evet elbette. Oğlumun birçok ilgisi var ve en önemlisi tutkuların olması. Birisi hiçbir şeyle ilgilenmediğinde zor.

“Tatort”tan bahsetmişken: Komiser Klaus Borowski olarak 20 yılı aşkın bir sürenin ardından, 2025’te rolü oynamayı bırakacaksınız. Komiseri özleyecek misiniz?

Son “Tatort”u gelecek yılın başında çekeceğim, 2025’te yayınlanacak. Ama hayır, Borowski’yi hiç özlemeyeceğim. Profesyonel hayatımın sonu olsaydı bunu özlerdim. Ama şimdiden gelecek yıl için başka ilginç projelere hazırlanıyorum ki bunlar da mümkün çünkü artık komisyon üyesi rolü oynamıyorum, bu da yeni bir bakış açısının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Borowski için nasıl bir çıkış diliyorsun?

Ne yazık ki bunun hakkında konuşmama izin verilmiyor. Senaryoyu biliyorum ve hikayenin gelişiminde de yer aldım. Yani yanlış bulduğum hiçbir şeye zorlanmıyorum.

zamanın var Haberler röportajında sana Borowski diye hitap edilmesinden hoşlanmadığını ve rolle karıştırıldığını söyledi. 2025’ten sonra bunun duracağını düşünüyor musunuz?

Bunu söylemiş miydim? Kiel araştırmacısı çok mevcut ve popülerdi ve hala da öyle. Bu bir süre daha devam edecek. Ama benimle konuşanlar her zaman arkadaş canlısı. Benim için tamamen farklı rollerde oynamak önemli. Az önce bir travesti oynadım ve sonra basının ve halkın beni zor sorular soran içe dönük bir araştırmacı olarak değil, çok farklı bir şekilde görmesinin ne kadar önemli olduğunu anladım.

Bu da ayrılma sebebi miydi?

Kesinlikle. Tabii yılda üç dört ay “olay yeri” bloke ediliyor. Sadece beş haftalık iki çekim değil, aynı zamanda haftalar süren kitap geliştirme, kostümlü provalar, yönetmen konuşmaları ve daha binlerce şey. Sırf “olay yeri” için üç yılı aşkın bir süredir otellerde yaşıyorum. Çılgınca. Ama şikayet etmek için bir sebep yok. Rol elbette aynı zamanda harika bir hediye ve yol arkadaşıydı.

Diğer insanların emekli olacağı yaşa yaklaşıyorlar. Artık projelerinizi daha seçici mi seçiyorsunuz?

Her nasılsa evet, ama yaşı nedeniyle değil, müzikal-edebi programlar, tembellik, nefes almak, seyahat etmek gibi geride kalan diğer şeyleri yapmak için daha fazla zamana sahip olmak için. Yabancıyı ziyaret edin. Yabancıda kaybolmak. Ama sonra hızlı bir şekilde düşündüğümden daha somut projeler var. Hızlı bir şekilde yeni randevu alınır.

Bazen hayır demekte zorlanıyor musunuz?

Turda olmayı seviyorum, yurtdışındaki ekiplerle, tüm sirkte, bayılıyorum – her yerde kendinizi hızlı bir şekilde evinizde hissedebilirsiniz, diğer sanatçılar, tarihçiler, mimarlar, her neyse, yazarlar, şoförler, tercümanlar, bağcılar ve çiftçilerle tanışabilirsiniz. Öğreniyorum. Bu asla bitmez.

Yani hiç bir hafta kumsalda uzanmıyorsun?

Oh hayır! Ama ben öğle uykusunun bir arkadaşıyım. 20 dakikalık siesta ve yepyeni bir ikinci günüm var.