Can Candan Boğaziçi’nde nazaranve tekrar atandı

kunteper

Global Mod
Global Mod
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci tarafınca bakılırsavine son verilen ve sonrasındasında mahkeme sonucuyla üniversiteye geri dönen akademisyen Can Candan bir daha bakılırsave atandı.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Lisanları ve Edebiyatları Kısmı Sinema Çalışmaları Programı öğretim nazaranvlisi ve belgesel sinemacı Candan, 16 Temmuz 2021’de vazifeden alınmış, 3 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Candan’ın başvurusunu kıymetlendiren İstanbul 7’inci Yönetim Mahkemesi, 16 Şubat’ta oy oldukcaluğuyla yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

‘SİZE GÜZEL BİR HABERİM VAR’

Candan atama yazısının İnci’nin imzasını taşıdığını belirterek şu biçimde dedi:

“Size güzel bir haberim var. İstanbul Bölge Yönetim Mahkemesi’nin 16.02.2022 tarihindeki yürütmenin durdurulması sonucu kararı 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere misyonuma tekrar atanmışım.”

Size iyi bir haberim var. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 16.02.2022 tarihli yürütmenin durdurulması kararı sonucu 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevime @UniBogazici tekrar atanmışım. (4 Nisan 2022 tarihli, Naci İnci imzalı yazı)
📷
Osman Baran Özdemir pic.twitter.com/T3v21bSObD

— Can Candan (@yunusunbabasi) April 8, 2022