“Ciddi olmak zor olmak zorunda değil”

Leila

Global Mod
Global Mod
Gerçeklikle ilgili şaka yapmak için onu hafife mi almak yoksa ciddiye mi almak gerekir?

Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Ciddi şeyler zor olmak zorunda değil ve hafif şeyler komik olmak zorunda değil. 50 yaşında, dünyanın ciddi gerçeklikleri olduğu gerçeğiyle yüzleştim, ancak bu her zaman ağır bir kalbim olduğu anlamına gelmiyor. Bu, benim ve muhtemelen birçok meslektaşımın, işler gerçekten ciddileştiğinde bile neşeli olmamızı sağlıyor. Sadece tehdit edici zamanlarımızın karmaşıklığını kabul edenler, kolay çözümlere güvenmek yerine, onlarla başa çıkmayı başarıyorlar. Tek soru, neden artık kendimize çözüm bulma konusunda güvenmiyoruz.

Akış Ekibi

Netflix ve diğerleri için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Peki cevap ne?

Korkudan kendimizi kurtarmamız gerekiyor, ki bu korku eninde sonunda düşüncemizi engeller. Mizah bunun için iyi bir araçtır.

Terapötik anlamda mı?

Daha çok, sağlıklı bir şekilde birlikte büyüyebilmek için, acıtsa bile, birbirimizden gerçekçilik gibi bir şey talep etme isteğinin psikososyal anlamında. Ve zorlukla başa çıkmada belirli bir hafiflik, bireysel karar alma seçeneklerini genişletmede muazzam bir şekilde yardımcı olur.

Hafifliğin iki seviyesinde oynuyorsunuz: kaçışçı primetime eğlencesi ve çatışmacı politik komedi. İkisini de paralel olarak yapmayı mı planladınız?

Planlar genellikle başarılı bir şekilde yaptığınız şeylerden gelişir. Eskizler yapmaya başlamadan önce, normal hikayelerde normal günlük hayatta normal kadınları canlandırarak yıllar geçirdim. Bu normalliği her zaman çok ciddiye aldım, ne kadar kolay sindirilebilir olsa da. Ama o zaman bile, 90'ların sonunda bana kişisel olarak mizahı ne kadar sevdiğimi ve filme almanın ne kadar eğlenceli olduğunu gösteren komediler vardı – tabii izleyiciye yeni fikirler vermek için bir Truva atı olduğu sürece.

Kişi ve gösteri hakkında

1974'te Emsdetten'de doğan Valerie Niehaus, 16 yaşındayken ARD mini dizisi “Rote Erde”de rol aldı, liseden yeni mezun olan öğrenci 1995'te günlük dizi “Verbotene Liebe”ye 408 bölüm boyunca katıldı ve 2006'da iki bölümlük “Rose unter Dornen”de çıkışını kutladı. On iki yıl sonra, “heute-show” komedi yeteneğini keşfetti. Şimdi kendi formatı olan “heute-show History”de 12 Temmuz Cuma günü saat 22.30'da ZDF'de ve saat 20.00'de ZDFmediathek'te izlenebilir.

Günlük dizi yıldızı Valerie Niehaus hicve yöneldiğinde talep ne kadar büyüktü?

“Sketch History”den sorumlu kişiler açıkça bana soracak kadar büyüktü. Bazıları benimle olan komedilerde hiciv için kullanılabilecek komik bir şeyler keşfetti. Sonuçta, onları yeniden icat etmeye devam etmek için yeni yüzlere ihtiyacınız var. “Heute-show”da da durum benzerdi; biri benimle dizel skandalı hakkında bir skeç gördü ve beni aradı. Bazen o kadar da karmaşık olmuyor.

İnsanların bana hala “Yasak Aşk” hakkında soru sormalarını ve karakterimin 30 yıl sonra bile hala anılarımı geri getirmesini olumlu bir şey olarak görüyorum. Bu benim bir parçam.
Valerie Niehaus

Bu talepler oyunculuk kariyerinizin bir noktada “rüya gemisinde” takılıp kalmasını engelledi mi?

(gülüyor) Kesinlikle müşteri tarafında o pencereleri açabilen birine ihtiyacınız var, evet. Ama bence sektörde günlük dizilerin son derece yoğun, profesyonel, keyifli bir çalışmanın sonucu olduğu ve işimde herkesin istediği şeye, yani farklı karakterleri canlandırmaya engel olmadığı iyi biliniyor. Bu yüzden insanların bugün hala bana “Forbidden Love” hakkında soru sormalarını ve karakterimin 30 yıl sonra bile hala anılar – hatta kaçışçı olanları bile – uyandırmasını olumlu bir şey olarak görüyorum. Bu benim bir parçam.

Yani pişman olunacak bir şey yok mu?

Hayır, çünkü pişmanlık kavramını pek sevmiyorum. Ve benim işim sadece kendini gerçekleştirmekle ilgili değil, hizmet sağlamakla ilgili.

“Heute-show History” hizmeti, “Heute-show” ve “Sketch History”de halihazırda mevcut olmayan televizyon mizahına ne katıyor?

Dizi, ismi dışında bunların hiçbiriyle pek alakalı değil çünkü konu, içinde bulunduğumuz şimdiki zaman ve bu zamandan yola çıkarak geçmişe dair sorular sorup tartışıyoruz.

Peki formatınızın açıkça sizin olması sizin için neyi değiştiriyor?

Oldukça fazla, çünkü sadece bir karakteri değil, neredeyse hepsini ve çoğunlukla tek başıma oynuyorum. Ayrıca sunucu olarak da çalışıyorum. Oyunculuk açısından tamamen yeni bir meydan okuma, ama aynı zamanda gerçek bir zevk. Ancak daha da yeni olan şey, formatın gelişimine ne kadar derinlemesine dahil olduğum.

Bu sizin kişisel olarak düşme yüksekliğinizi de artırıyor mu?

Ah, düşüşün zirvesi… Kapıdan dışarı çıkan herkes zaten risk alıyor.