DHA’nın ‘Sen anne oldun’ diyerek bayan muhabirini işten çıkardığı argüman edildi

Ethereum

New member
Demirören Haber Ajansı (DHA) Samsun muhabiri Zeynep Irmak Öcal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, telifli olarak çalıştığı ajanstan anne olduğu sebebi öne sürülerek çıkarıldığını söylemiş oldu.

Duruma reaksiyon gösteren Öcal, “Bizi sorun yapan sığ düşünen erkekler. Erkeklere taş çıkartacak kadar çalışıyoruz fakat görünmüyor. Onlar baba oldukları için işten çıkarılmıyorlar” dedi.

“BEN ANNE OLDUM, SİZ İNSAN OLAMADINIZ”

Öcal, Aralık 2021’de bebeğinin dünyaya gelmesi niçiniyle müsaadeye ayrıldığını, bu ay da işe dönmeyi planladığını söz ederken, daha sonrasında “Siz anne oldunuz, süt müsaadeniz olacak, alanda etkin nazaranv yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur” denerek işten çıkarıldığını belirtti.

Öcal, açıklamasında “Ben anne oldum ancak siz insan olamadınız” dedi.

DHA’nın Sinop temsilcisi Deniz İhtimam de, işten çıkarmanın akabinde kurumun kendisine verdiği tanıtım kartını yırtarak istifa etti.

“Bizler DHA’yı aile olarak bilirdik, yanılmışız” diyen İtina, “Ben Deniz İtina olarak bugün prestijiyle DHA ile alakamı kesiyorum. Kimlik kartımı da burada yırtıyorum. Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz ve Irmak arkadaşımıza yapılan bu olayı esefle kınıyoruz” dedi.

Bir gazeteci anne olacak ve bundan dolayı çok izin kullanacak diye işten çıkartılır mı? @dhainternet çıkarmış. Ajansın Sinop Sorumlusu kardeşim @denizozen57 ise bu yüzden çalıştığı kurumun kimlik kartını yırtıp onuruyla istifa etmiş. Kardeşim kutluyorum. Ajansı kınıyorum. pic.twitter.com/f0luh4XHAy

🇹🇷
Arif Kurt
🇹🇷
(@ArifKurt1) April 11, 2022