Elmar Paulke ve “renkli hikayelerle eğlencesi”

Leila

Global Mod
Global Mod
Elmar Paulke, 2004'ten bu yana Alman dartının sesi olarak kendini kanıtladı. Sport1'de (eski adıyla DSF) başladı ve şimdi spor yayın hizmeti DAZN için yorum yapıyor. Londra'daki Alexandra Palace'ta düzenlenen ve daha çok “Ally Pally” olarak bilinen Dünya Kupası sırasında, Paulke'nin Luke Littler, Michael van Gerwen and Co.'nun maçlarına mikrofonda eşlik etmesini milyonlarca insan ekranlarının önünde dinliyor. Editoryal Network Almanya (Haberler) ile yaptığı röportajda 54 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası'nda her gün insanların oturma odalarında sesini duyurabildiği bir dönemde spora olan hayranlığını ve yorumcu olarak deneyimlerini anlatıyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Bay Paulke, herkes tatilin tadını çıkarıyor, siz 20 yıldır “Ally Pally”deki çılgın dart evreniyle uğraşıyorsunuz. Hala Noel ruhuna vakit var mı?

Düşünceli bir kutlama yok. Rahatlamak ve sıcak şarap içmek için Noel pazarını ziyaret etmek neredeyse hiç olmuyor – aileyi üzüyor, ben de bunu biraz özlüyorum. Birkaç hafta boyunca yolda sekiz ila on iki saat harcıyorum ve sonra kendimi yatağa atıyorum. En azından çocuklarım Dünya Kupası'nı heyecanla izliyor. Zaten benim hakkımda farklı bir şey bilmiyorlar ve ne mutlu ki onlar da etkinliği ve sporu neredeyse benim kadar sabırsızlıkla bekliyorlar. Odalarında dart tahtası var ve bol bol oyun oynanıyor.

Ok avcılarına tüm yıl boyunca eşlik ediyorlar; sporun Aralık ortasından Ocak başına kadar daha az ilgi gördüğü zamanlarda bile. Öğle yemeğinde ve akşam milyonlarca izleyiciye turnuva hakkında detaylı bilgi vermeye nasıl hazırlanıyorsunuz?

Eskiden istatistiklere daha fazla dikkat ederdim ve hala bununla yoğun bir şekilde ilgileniyorum – ancak bu Dart Dünya Kupası'nın ruhunu yansıtmak için çok daha az. Bundan gerçekten keyif alıyorum çünkü birçok renkli hikaye anlatabiliyoruz. “Ally Pally”de dünyanın her yerinden, başka türlü bu formda göremediğimiz oyuncular var. Bahamalar'dan bir Rashad Sweeting sahneye çıktığında ve onun hikayesini hayatın ortasında anlatabiliyorsanız, bu gerçekten harika. Bazen tuhaf, bazen ilham veren bu kişilikleri tanıtmak ve Londra'nın bu renkli koşuşturmasına eşlik etmek önemli.

Kalite yıldan yıla artıyor, sözde yabancılar bile bir sonraki tura çıkıyor, favorileri kızdırıyor ve harika bir sınıf sergiliyor.

Bu böyle. Bazı insanlarla dalga geçerdik çünkü ilk kez Dünya Kupası sahnesine çıkan bazı kişiler çok ilginç atış stilleri ile öne çıkıyorlardı. Bu çok eğlenceliydi çünkü profesyonel değillerdi ve hâlâ “Ally Pally”de performans sergileyebiliyorlardı. Tamamen farklı bir seviyeden bahsediyorduk. Bir bakıma bu gelişimin bir parçası olmak güzel. Bu heyecan uzun zamandır dikkat çekiyordu ancak henüz 17 yaşında olan bu genç Luke Littler sayesinde dartın önemi daha da arttı.

“Bu genç Luke Littler sayesinde dartın statüsü daha da arttı.”
Bu, son birkaç yılın deneyimine rağmen yorumunuzu kolaylaştırıyor mu yoksa zorlaştırıyor mu?

Dart oyuncularının, dartı üçlü veya ikili alana atmak için özellikle iyi oynamaları gerektiğinde iyi zamanlamaya ihtiyaçları olduğunu her zaman söyleriz. Bu benim için de geçerli. İşlerin ne zaman daha duygusal olduğunu ve ne zaman gerçekleri ve rakamları sunmamız gerektiğini fark etmek önemlidir. Tenis hakkında yorum yapıyordum. Bugün Bundesliga'da oynuyorum. Şu anda özellikle heyecan verici olan şey, Tim Kleindienst ve Robert Andrich gibi milli oyuncuların veya Chris Tall gibi sanatçıların dart ateşiyle dolu oldukları için yayın sırasında bana yazmaları.

3 Ocak'taki finalin ardından dart takvimindeki duygusal zirveden kurtulmanın bir çaresi var mı?

ProSieben'deki Ünlüler Dart Dünya Şampiyonası 5 Ocak'ta benim de mikrofonda eşlik edeceğim. O kadar dayanacağım, sonra ailemle birlikte dinlendirici bir tatile çıkacağım.