Judith Rakers, “Tagesschau”yu geniş bir izleyici kitlesinin önüne bırakıyor: 10,6 milyon izleyici

Leila

Global Mod
Global Mod
Yüzde 40,7 pazar payı

Judith Rakers'ın başrol oynadığı son “Tagesschau”yu on milyondan fazla insan izliyor

TV haber spikeri Judith Rakers, ARD “Tagesschau”nun ana sayısını son kez sunuyor.

© Kaynak: -/Tagesschau/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

“Son 19 yılda beni tekrar tekrar oturma odanıza aldığınız için teşekkür ederim”: 10,6 milyon izleyici Judith Rakers'ın “Tagesschau”daki büyüleyici ve basit vedasını izledi.

Hamburg. Çarşamba akşamı konuşmacı Judith Rakers'ın katıldığı son “Tagesschau”yu 10,60 milyon izleyici izledi. Bu sayı, üçüncü programlar da dahil olmak üzere tüm yayın kanallarını topladığınızda ortaya çıkar. Norddeutscher Rundfunk'un verdiği bilgiye göre bu, ülke çapında yüzde 40,7'lik bir pazar payına tekabül ediyor. Bu da izleyici sayısının ARD ana haber programı ortalaması olan on milyon civarındaki ortalamanın biraz üzerinde olduğu anlamına geliyordu.

Rakers'ın meslektaşı Jan Hofer'a veda, Aralık 2020'de tüm ARD kanallarında 14,77 milyon izleyici tarafından görüldü (yüzde 45 pazar payı).

48 yaşındaki oyuncu saat 20.00'deki yayını şu sözlerle bitirdi: “Ve şimdi bayanlar ve baylar, çok ince bir veda etmek istiyorum çünkü bu benim bugünkü son “Tagesschau” yayınım. Son 19 yılda beni oturma odanıza aldığınız için teşekkür ederim. Ve dünyanın en iyi meslektaşlarına teşekkürler, iyi akşamlar: hoşçakalın.”

Şu anda bir halef planlanmadı

Jeneriklerde iş arkadaşlarının NDR tesislerindeki stüdyoya geldiğini ve Rakers'a çiçek getirdiğini görebiliyordunuz. Bunların arasında “Tagesschau” sözcüsü Jens Riewa da vardı. 48 yaşındaki oyuncu, son yayınında krem rengi bir tulum giymişti. 15 dakikalık yayının ana konuları Federal Meclis'te Nasyonal Sosyalizm kurbanlarının anılması ve Federal Meclis'teki genel tartışmaydı.

Tagesschau ekibi, TV haber spikeri Judith Rakers'a çiçeklerle veda ediyor.

© Kaynak: -/Tagesschau/dpa

Rakers, girişimcilik faaliyetlerine daha fazla odaklanmak için işi bırakıyor; örneğin, bir çocuk kitabı yazmış ve yıllardır bahçe işleriyle ilgileniyor.

ARD'ye göre, başlangıçta “Tagesschau”daki Raker'ların halefi olmayacak. Her gün milyonlarca izleyici tarafından izlenen saat 20.00'deki ana bölüm Jens Riewa, Susanne Daubner, Julia-Niharika Sen, Thorsten Schröder ve Constantin Schreiber tarafından sunulmaya devam edecek.

Haberler