Kendi ülkemizdeki Avrupa Şampiyonası “büyük bir futbol şenliği olacak”

Leila

Global Mod
Global Mod
Bayan Sedlaczek, Alman takımı 2006 Yaz Masalı'nda sadece üçüncü oldu ama yine de dünya kupa şampiyonuydular. Arabasında Alman bayraklarıyla dolaşan coşkulu insanlardan mıydınız?

Devamını oku sonra Reklamcılık

Hayır ama yüzümde siyah, kırmızı ve altın rengi kıyafetlerle dolaştım, halka açık gösterilere, hatta iki kez stadyuma gittim. Almanya, İtalya'ya yenildiğinde tam olarak nerede oturduğumu hala hatırlıyorum; futbol bize sadece geliştirici anlar yaşatıyor. Çok güzel bir yazdı.

O zamanlar Almanya kendisini liberal ve kozmopolit olarak tanıtıyordu ancak 2006'dan bu yana ülke çok değişti ve toplumda derin bölünmeler yaşandı. Bu arka plan göz önüne alındığında, yaz masalının yeni bir baskısı düşünülebilir mi?

Her şeyin bire bir tekrarlanacağı beklentisinden uzaklaşmalıyız. Ancak 2006 Dünya Kupası öncesindeki sosyal durum, tıpkı spordaki durum gibi kolay değildi. Ancak 2006 Dünya Kupası sağlıklı bir vatanseverlik yaratmayı başardı ve insanlar siyah, kırmızı ve altın rengi kıyafetlerle sokaklarda yürümeyi sevdi. Bu yaz turnuva neyi başarabilir? Belki futbol yan yana, hatta birbirine karşı çalışmak yerine toplumu daha bir arada tutmayı başaracaktır.

Yayın Ekibi

Netflix and Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yenileniyor.

Avrupa Şampiyonası'nın başlamasına birkaç gün kala, prime time'da yayınlanan bir belgeselle insanları turnuva havasına sokuyorsunuz. Konuştuğunuz insanlar bu konuda ne düşünüyor?

Birçok kahramanımızın korkularını fark ettim. Aşırı sağcılık ve antisemitizm giderek yaygınlaşıyor, insanlar açıkça halifelik için gösteri yapıyor. Bütün bunlar birçok insanı endişelendiriyor. Belgesel için ayrıca Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'la şu andaki toplumsal tabloyu nasıl gördüğünü konuştum ve siyasi durumun kolay olmadığı ve aşırı sağcılığın yaygın olduğu Greifswald'lı siyasi punk grubu Feine Sahne Fischfilet ile çekim yaptım. çok yaygın. Bu bölgelerdeki halk için neler yapıldığını, AfD'ye oy vermekten nasıl caydırılabileceğini merak ediyorlar.

Kişiye

Esther Sedlaczek futbol milletinin durumunu inceliyor: Ülkedeki ruh hali nasıl, Alman takımının turnuvadaki şansı nedir ve siyasetin rolü nedir? “Almanya. Futbol. Yaz masalı 2024?” adlı belgeselinin konusu bu. (Çarşamba, 20:15, ARD), insanları 14 Haziran'da başlayacak Avrupa Şampiyonası havasına sokmak için düzenlenen temalı günün bir parçası. Esther Sedlaczek, aktör Sven'in en büyük kızı olarak 1985 yılında Doğu Berlin'de doğdu. Martinek. Katar'daki Dünya Kupası'nda olduğu gibi Avrupa Şampiyonası'nda da Bastian Schweinsteiger gibi uzmanlarla birlikte oyunlarda sunucu olarak çalışacak. Sedlaczek eşi ve iki çocuğuyla birlikte Münih'te yaşıyor.

Turnuva bu sefer ne kadar politik olacak? Katar'da Alman ekibi, insan haklarına yönelik One Love kol bandı nedeniyle çıkan tartışma ve protesto jestiyle takım fotoğrafıyla manşetlere çıktı…

Katar'daki Dünya Kupası'ndan öğrendik. Alman milli takımına bu sorumluluğun verilmesi faydalı oldu mu? Öyle düşünmüyorum. Bu sorumluluğu taşımak futbolun ve bazı genç oyuncuların görevi değildir. Eğer bir oyuncu politik bir açıklama yapmak istiyorsa elbette buna izin verilmelidir. Ancak zorlanmamalıdır.

Alman takımının grup aşamasından sonra tekrar elenmesi yayıncılar için küçük bir felaket olurdu…

Evet, bu kesinlikle talihsizlik olurdu. En büyük seyirci rakamları elbette Alman takımının oynadığı zamanlar olacak. Ama milli takım maçları dışında da ülkede güzel bir futbol şöleni olacağına eminim.