MDR’de en yüksek maaşlar? Devlet denetim ofisleri ortak denetim başlatıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thüringen’de

MDR’deki en yüksek maaşlar çok mu yüksek? Devlet denetim ofisleri ortak denetim başlatıyor

Mitteldeutscher Rundfunk’un (MDR) logosu, MDR genel merkezinin önündeki bir dikilitaşın üzerine işlenmiştir. Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thuringia eyalet denetim ofisleri, MDR finansmanı üzerinde ortak bir denetim başlattı.

© Kaynak: dpa/Jan Woitas

Makaleyi dinle • 2 dakika

Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thuringia eyalet denetim ofisleri, MDR finansmanı üzerinde ortak bir denetim başlattı. Sanat yönetmeninin, yönetmenlerin ve diğer üst düzey yetkililerin tarife dışı sözleşmeleriyle ilgili.

Halle (Saale)/Leipzig. Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thuringia eyalet denetim ofisleri, MDR finansmanı üzerinde ortak bir denetim başlattı. Müfettişlerin gözünde: Bu, Direktör Karola Wille’nin, direktörlerinin ve diğer üst düzey yetkililerin tarife dışı sözleşmeleriyle ilgili.

Bu, Halle’de çıkan Mitteldeutsche Zeitung tarafından, Saksonya-Anhalt Devlet Denetleme Bürosu’na atıfta bulunularak bildirildi. MZ araştırmasına göre Mitteldeutscher Rundfunk, 36 çalışanıyla olağan tarifenin dışında özel sözleşmeler imzaladı. Ortak koşullar, özellikle yüksek gelirler ve yönetim pozisyonundan ayrıldıktan sonra ödenen emekli maaşlarıdır.

2012-2023 arasındaki sözleşmeler mercek altında

Saksonya-Anhalt Devlet Denetleme Bürosu Başkanı Kay Barthel’in bir sözcüsü, “Denetim 8 Eylül’de açılış tartışmasıyla başladı” dedi. Bağımsız mali kontrolörler, yalnızca MDR yönetiminde değil, Yayın Konseyi ve Yönetim Kurulu’nun gönüllü denetim organlarında da belge aramak istiyor. Sözcü, 2012 ile 2023 arasındaki tüm sözleşmelerin inceleneceğini söyledi.

MDR sakin bir şekilde tepki gösterdi: Şirket sözcüsü Michael Naumann, “Devlet denetim ofislerinin düzenli denetimleri, ortaklaşa finanse edilen bir kamu medya şirketi olarak bizim için normaldir” dedi. Sınav, MDR’nin en üst kademesindeki görevin devrinden birkaç hafta önce başlar.

Karola Wille’nin sözleşmesi ekim ayı sonunda bitiyor. Yıllık rapora göre MDR, avukatın emeklilik karşılığı için şimdiden 4,6 milyon euro ayırdı. Yeni MDR direktörü, önceki idari direktör Ralf Ludwig olacak.

Bu makale ilk olarak “Leipziger Volkszeitung”da yayımlandı.