MEB geri adım attı özel dal öğretmenleriyle görüştü

kunteper

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel kesim öğretmenleri polis şiddetine maruz kalmıştı. çabucak sonrasında Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde açıklama yapma sonucu alan öğretmenlere polis takımları biber gazıyla müdahale etmişti. Özel Dal Öğretmenleri Sendikası Lideri Eren Edebali, 9 öğretmenin gözaltına alındığını açıklamıştı.

MEB GERİ ADIM ATTI

Özel Dal Öğretmenleri Sendikası’nın Ankara’da polis müdahalelerine karşın fiyat dayatmasına ve güvencesizliğe karşı yaptığı aksiyon, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı da adım atmaya zorladı. MEB yetkilileri yaşanan olay daha sonrası sendikayı arayarak görüşme talep etti.

Özel dal öğretmenleri sendikası toplumsal medya üzerinden yaptığı açıklamada: ”Milli Eğitim Bakanlığı, Sendikamızın İdare Konseyini aramış ve bir görüşme talep etmiştir. İdare Heyeti üyelerimiz saat 17.00’de Bakan Yardımcısı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan’la görüşme gerçekleştirecektir. Özel dal öğretmenlerine davetimizdir: Bugün gün uzunluğu toplumsal medyadan “Taban Maaş Hakkımızı Geri İstiyoruz” talebi ile etkin olalım. Gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulunacağız.” sözlerini kullandı.

TOPLANTIYA BAKAN YARDIMCISI KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Öğretmen Sendikası’nın gündemleri içinde taban maaş düzenlemesinin bir daha getirilmesi, 10 aylık kontrat ve çekmece kontrat dayatmasının engellenmesi ve özel bölümde çalışan öğretmenlerle ilgili meselelerde Öğretmen Sendikası’nın muhatap alınması vardı. Toplantıya Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan katıldı.