Neden Judith Rakers gibi ünlüler ülkeye çekiliyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Çoğu Berlin, Münih, Hamburg veya Köln’de yaşıyor: TV aktörleri ve sunucuları mega şehirlerin kendilerine sunduğu profesyonel ve özel fırsatları takdir ediyor. Ancak tüm TV yıldızları hareketli şehirde yaşamaktan hoşlanmaz; bazıları bilinçli olarak sakin bir kırsal bölgede yaşama kararı vermiştir. Bunlar arasında “Tagesschau” sözcüsü Judith Rakers ve moderatör Max Moor, oyuncular Hinnerk Schönemann, Sascha Hehn ve Richy Müller ve Alman-Yunan moderatör Linda Zervakis yer alıyor. Corona krizinin ortasında 2020 yılında ailesiyle birlikte Hamburg’dan Baltık Denizi kıyısındaki Schleswig-Holstein köyüne taşınan ve oradaki eski bir çiftliği yenileyen 48 yaşındaki adam, ülkede yalnızca altı ay dayanabildi. onunla birlikte taşınmadan önce sevdikleriyle birlikte Hamburg-Harvestehude’deki ortak dairelerine döndü.

Birkaç yıl öncesine kadar “Tagesschau” sözcüsü Judith Rakers eşiyle birlikte Hamburg’un bu şık semtinde yaşıyordu. Boşandığından beri Hamburg yakınlarındaki bir çiftlikte yaşıyor ve atlarına, tavuklarına, kedilerine bakıyor ve domates, soğan, salatalık, elma ve diğer yeşillikleri yetiştiriyor. Konuyla ilgili kitaplar da yazan, kendi yemeklerinizi hazırlayan Rakers, “Bahçede her zaman bir şeyler oluyor ve bu çok keyifli” diyor. “Eskiden Garten’ın emekliler veya okuldan ayrılanlar için bir yer olduğunu düşünürdüm. Ancak bunu yalnızca özellikle çalışan insanlara önerebilirim çünkü evde her zaman taze bir şeyler bulunur.”

“Bir an bile pişman olmadım”

Mecklenburg-Batı Pomeranya’daki Plau am See yakınlarındaki köyünde uzun yıllardır çiftlik işleten aktör Hinnerk Schönemann da ülkedeki yaşamdan övgüyle söz ediyor: “Ben de büyüdüğüm bu Mecklenburg köyüne yıllar önce döndüm. İzleyicilerin “Nord bei Nordwest” ve “Marie Brand” gibi polisiye dizilerden tanıdığı aktör, “Şehirde kendimi hiç rahat hissetmezdim” diyor.

Yayın Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yenileniyor.

Şehirden ziyade köyde daha belirgin olan sosyal kontrol Schönemann’ı pek rahatsız etmiyor: “Doğru, varlar, bu yüzden kalın bir cilde ihtiyacınız var.” Aktör ve aile babası, her şeyden önce mizahın, biri size fazla yaklaştığında yardımcı olduğunu söylüyor: “Bazen köyümden veya komşu köyden insanlar bana benim hakkımda bile bilmediğim bir şey söylediğinde gülümsemek zorunda kalıyorum.”

Ralph Herforth ülke sevgisini işe dönüştürdü

İsviçre’den gelen TV sunucusu Max Moor, Brandenburg’daki Hirschfelde’deki çiftliğinde uzun yıllardır kendini evindeymiş gibi hissediyor ve ahır ile televizyon işi arasındaki etkileşimi takdir ediyor: “Hayatın her iki alanı da birbirini perspektife koyuyor. Sen sadece taşralı bir ahmak değilsin, aynı zamanda kendini bir televizyon aptalı kadar ciddiye alma riskiyle de karşı karşıya değilsin.”

Eski “Tatort” müfettişleri Jörg Schüttauf ve Maximilian Brückner de ülkede yaşamayı seviyorlar; biri Potsdam yakınlarındaki Caputh’ta, diğeri Yukarı Bavyera’daki Bad Endorf yakınındaki Zenzmühle’de. Aktif “Tatort” müfettişi Richy Müller de kendini Bavyera’da buldu; Chiemsee Gölü kırsalında yaşıyor ve “Kara Orman Kliniği” veya “Traumschiff”in eski yıldızı Sascha Hehn, karısıyla birlikte Almanya’da yaşıyor. 300 kişinin yaşadığı Bavyera kasabası. Mittergars Köyü.

Natalia Wörner’le birlikte “Diğer Koşullar Altında” adlı polisiye dizisinden tanınan meslektaşı Ralph Herforth, ülkesine olan sevgisini bile bir işe dönüştürdü: 63 yaşındaki adam, Berlin’de ve Brandenburg’un küçük bir köyü olan Lindow’da yaşıyor. Ruppiner Seenland’da yaşayan emlak acentesi, diğer şeylerin yanı sıra Brandenburg’daki konut mülkleri için de aracılık ediyor: Ajansının web sitesinde şöyle yazıyor: “Şimdiden birçok arkadaşına, meslektaşına, sanatçıya ve şehir sakinlerine kendi küçük kırsal cennet parçalarını verdi.”