Nefretle nasıl başa çıkıyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Spor muhabiri Claudia Neumann, mikrofonun başına oturduğunda sosyal medya kanalları sık sık çalkalanıyor. Kadınlar Dünya Kupası’nda, bunun için ZDF sitede ve DFB takımının Fas’a karşı oynadığı açılış maçı da dahil olmak üzere birçok maç hakkında yorum yaptı. 59 yaşındaki futbolcu, Almanya’nın (Haberler) spor portalı Sportbuzzer’a verdiği röportajda kadın ve erkek futbolu arasındaki farklardan, DFB takımının Dünya Kupası şanslarından ve kısa hazırlık sürelerinden bahsediyor.

onlara ne güveniyorsun Alman kickers Down Under ile? Bir yaz masalı mı umuyorsun?

Alman takımı bu takvim yılında henüz ikna etmemiş olsa bile, kesinlikle umut edilebilir ve beklentiler kötü değildir. Grup aşamasını kesinlikle atlatacaklar – ancak Fransa veya Brezilya son 16 turunda pusuya yatmışsa, kötü bir günde orada kaybedebilirsiniz. Bununla birlikte, en iyi başlangıçla, kişisel imaj geri dönebilir.

+++ Canlı blogda Avustralya’dan tüm Dünya Kupası haberlerini ve izlenimlerini takip edin +++

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ve son zamanlarda U21 Avrupa Şampiyonası’nda Alman erkeklerin eleme turlarından sonra – kadınlar coşku ateşi bu ülkede yeniden alevlenir mi?

Bir erkekler turnuvası gelirse ve Flick ekibi başarılı olursa, coşku en azından kısmen geri gelirdi. Ama genel olarak kadın futbolu şu anda insanların sempatisi açısından erkeklerin büyük bir adım önünde. Pek çok insan şimdi bunu 20 yıl öncesine göre daha iyi sınıflandırabilir, her ikisi de doğrudan karşılaştırıldığında ve biri hemen farkına vardığında: Oh, ama bu kadınlarda yavaş, çok atletik değil. Bugün bir kadın futbol maçının derinize işleyen veya en iyi durumda doğrudan kalbe işleyen gerçekten sürükleyici, harika bir etkinlik olabileceğini biliyorlar.

İletim hakları için ARD Ve ZDF oldu çok kısa sürede satın alındı. Bu, hazırlığınız için kesinlikle uygun değil miydi?

Kesinlikle. Bir turnuvayı yayınlamak çok iş ve hazırlık gerektiriyor ve herkes için çok rahatsız edici bir maçtı. Şimdi sadece kazmamız gerekiyor. İlgili tüm kişiler önümüzdeki birkaç hafta boyunca sürekli operasyonda olacak.

Neumann: Kadınlar Dünya Kupası’na hazırlanmak karmaşık

Hazırlık erkekler Dünya Kupasından farklı mı?

Çok daha karmaşık, pek çok bilgiyi araştırmak erkek futbolundaki kadar kolay değil. Ancak yoğunluk ve profesyonellik açısından kadın ve erkek futbolu arasında hiçbir fark görmüyorum. Birkaç gün önce Almanya’nın ilk rakibi olan Fas’ın İsviçre’deki bir test maçını izledim ve özellikle onun için 800 kilometreden fazla sürdüm. Artık Fas’ı gördüğüme göre, nasıl oynadıklarını ve her oyuncunun nasıl davrandığını yargılayabilirim. Bu, ağırlığınca altın değerinde.

Kendini izole eden Neymar ve Co.

2003’ten beri tüm kadın futbol turnuvalarına katıldım ve eskiden çok rahattı – iyi organize olmadığını da söyleyebilirsiniz (gülüyor). Kimin nerede ve ne zaman mülakata gireceğini kimse tam olarak bilmiyordu, bu yüzden talep üzerine veya kişisel tanıdık yoluyla çok şey yapıldı. Ancak bu arada UEFA ve FIFA süreçleri ayarladı. Bu tür turnuvalarda profesyonelleşme önemlidir.

İnternetteki nefret üzerine Claudia Neumann: “Kendimi çok eleştiren biriyim”

Sosyal medya editörlerini ZDF Çok fazla tepki olduğu için mikrofon başındayken hala fazladan vardiya mı yapıyorsun?

Meslektaşlarına sormalısın, bilmiyorum. Her şeyi farklı bir perspektiften görmeye çalışıyorum. Genel olarak, sosyal medyanın toplumumuza ne yaptığını görüyoruz ve algoritmaların ve diğer mekanizmaların nefret postasında önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Belki de bu konulara fazla dikkat edilmemeli.

Cinsiyetçi, aşağılayıcı veya sadece niteliksiz yorumların size geri dönmesine izin veriyor musunuz?

Bunu yıllardır yapıyorum. Ama tabii ki ben çok özeleştiri yapan bir insanım. Yılda bu kadar çok rapor yaparsanız hatalar olur ve bunları ilk analiz eden benim. Bu arada, bir futbol maçı bir hatalar oyunudur. Oyuncuların, hakemlerin, antrenörlerin, yetkililerin ve hatta gazetecilerin her şeyi mükemmel yaptığı mükemmel bir futbol oyunu olduğunu düşünmüyorum. Resimde kalabilmek için bazen kötü bir pası, hatta kaçırılan bir penaltıyı buluyoruz. Bu tabii ki yıllardır vurguladığım gibi eleştiriye açıktır.