“Özel olarak sigara ve içki içerim”

Leila

Global Mod
Global Mod
HSV efsanesi

Eski profesyonel futbolcu Felix Magath 70 yaşına giriyor: “Özel hayatımda sigara ve içki içerim”

Felix Magath, 21 Temmuz 2023’te NDR Talk Show’a konuk oldu.

© Kaynak: IMAGO/APress

makaleyi dinle • 2 dakika

Felix Magath’ın 70. doğum günü birkaç gün sonra. Katı ve son derece disiplinli futbol koçu asla onur gününü kutlamaz. “NDR Talk Show”a konuk olarak profesyonel ve özel hayat arasındaki farklardan bahsediyor.

Felix Magath, eski bir profesyonel futbolcu ve HSV efsanesi, eski menajer ve her zaman sert bir antrenör köpeği olarak biliniyordu: Sonuç olarak, futbol tarihine “Quälix” olarak geçti. 26 Temmuz Çarşamba günü 70. yaş gününü kutlayacak – ya da kutlamayacak. Magath, yıldönümü vesilesiyle Cuma günü “NDR Talk Show” a konuk oldu ve alışılmışın dışında sohbet etti: “Doğum günlerini kutlamaya alışkın değilim,” dedi Magath. Kariyerinden önce mutlu bir çocukluk geçirdi, “ama imkanımız yoktu” diye hatırladı. Ayrıca futbolcuların temmuz ayında kutlama yapacak vakitleri yok, ne de olsa sezon hazırlıkları yapılıyor.

Ancak 50. doğum günü için eğitim kampında, o zamanlar hala VfB Stuttgart’ta bir iş sonrası bira vardı. NDR konuşmasında Magath, “Bugüne kadar kutladığım tek doğum günü,” dedi. Kendi ifadesine göre, “Quälix” çok “görevli ve disiplinli” – en azından bir koç olarak yaptığı iş söz konusu olduğunda. Annesi Doğu Prusyalı ve babası Porto Rikolu olan Bundesliga’nın çocuğu, “Profesyonel olarak Doğu Prusyalıyım, özel olarak Karayipliyim” diyor. Futbol söz konusu olduğunda herkesten de disiplin bekler. Ancak HSV ikonu, “Özel olarak ben tam tersiyim, çünkü sigara ve içki içiyorum” dedi.

“Korkmuş bir çocuktum”

Felix Magath, çocukluk günlerini “Endişeli bir çocuktum ve korkularımın üstesinden gelmeye alıştım” dedi. Bu nedenle, bir kez VfB Stuttgart’ta stadyumda bir paraşüt dünya şampiyonu ile paraşütle atlamayı denedi. “Başka bir sefer Kuzey Almanya’da uçaktan tek başıma atladım.” Bacaklarının arasına bakması söylendi, indiği yer orasıydı. “Arada büyük hayvanlar görünce paraşütü çevirdim. Ağaçta sekiz metre yükseklikte sıkışıp kaldım.”

Ayrıca “NDR Talk Show”a konuk: aktör Mark Keller. Diğer şeylerin yanı sıra, step dansından ve “Der Bergdoktor”daki rolünden bahsediyor.

Haberler/Tele gösterisi