Otto is Otto is Otto – Alman komedisinin matruşkası hakkında belgesel

Leila

Global Mod
Global Mod
“Teşekkür ederim!” jeneriğin gelmesinden önceki son mutlu sözdür. Ve seyirciye bundan daha iyi bir söz olamaz. Otto Waalkes, “Benim Adım Otto” belgeselinin 90 dakikalık bölümünde bizleri bir kez daha çok güzel eğlendirdi ve 2024 yılında hala “aptalların kralı” olduğunu, sözde radikallerin safında yer aldığını kanıtladı. saçmalık Bayern Karl Valentin ve Riga doğumlu sahte adam Heinz Erhardt.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Hiç bu kadar sıkıcı olmamıştı; “Peter Alexander Show” döneminde Alman televizyonunda Otto varken her şey mümkündü. Hatta cinsel birleşmenin bir işaret ve başparmak parmağıyla gelişigüzel önerildiği seks eğitimi derslerinin parodisi bile yapıldı. O zamanlar, ekonomik mucizenin yaşandığı gergin zamanların ardından, özgürleştirici bir kahkahaydı bu. Bugün: cinsiyetçiliği etiketleyin.

Otto'nun “Mao Tse-Tung, King Kong, Idi Amin, I-hi-di Amin…” adlı eseri 1977'nin okul bahçesi hitiydi ve şakaları kolektif okul bahçesi bilgisinin bir parçasıydı. Her yıl düzenlenen “Otto Show”un ardından Pazartesi günü sınıfa gelen ve gösteriyi kaçıran herkesin oturumu kapatılmıştır. 1968'den itibaren Almanya'nın ilk tatsız şaka dalgasının kurbanı olan Doğu Frizyalılar artık soğumuştu. Çok teşekkür ederim Otto!

Otto aslında Beatles gibi rock'n'roll yapmak istiyordu

Christine Uschy Wernke imzalı film, aslında 2018 yılında yayınlanan “Kleinhirn an aller” adlı otobiyografisinden de bildiğimiz, Amazon Prime Video'daki kariyerinin öyküsünü anlatıyor: Transvaal işçi sınıfı bölgesinden ressamın oğlunun öyküsü 1948 doğumlu Emden'den Sage, şarkıcı olmak istiyordu ve kariyerine Beatles benzeri The Rustlers'la başlamıştı. sığır hırsızları. Adele'in katı annesi, St. Pauli'deki “Top Ten” beat kulübündeki performanslarını yasakladı ve insanlar onun sürekli kafa karışıklığını onun müzik performanslarından daha eğlenceli buldu.

“Evet! Evet! Evet!”, ta ki Mama Waalkes “Hayır” diyene kadar: Otto (sağda) ve grubu The Rustlers. Annesi, beat grubunun Hamburg Reeperbahn'daki Top Ten Club'a girmesini engelledi.

Kaynak: Amazon Prime Videosu

Tanınmış: Hamburg'da diğerlerinin yanı sıra Udo Lindenberg (belgeselde Otto'yu övüyor) ve Marius Müller-Westernhagen (görünmüyor) ile yaratıcı ortak daire. Bu da Federal Almanya Cumhuriyeti'ndeki en büyük komedi kariyerlerinden birine yol açtı. “Merhaba Wacken!” AC/DC'nin “Highway to Hell” şarkısını (“Sadece eve giderken ışık olur”) önemsizleştiren adam, hard rock müzik festivalinde onbinlerce metal kafalıya bağırıyor. “Merhaba Otto!” geri yankılanıyor.

Bir şey kafa karışıklığına yol açarsa Otto şakayı bozar

Her zaman kıpır kıpır olan Otto, izleyiciye DEHB hastası olduğunu ve bugün hala ikinci yarıyı yaşadığını açıklıyor. Bu doğru, 76 yaşında olmasına rağmen hâlâ o bulaşıcı derecede gergin, uçucu niteliğe sahip; artık daha boğuk, daha yumuşak, daha fısıltılı hale gelen turbo konuşma niteliğine sahip. Bebek fotoğrafı, ergenlik fotoğrafı, bisikletteki fotoğraf, güzel kardeşi Karl-Heinz ile paylaştığı küçük odanın anıları.

Bugün artık o kadar ince değil ve şapkasının altında öpücük-bussi puflu bir bar şapkası var. Ancak ışıltılı ruh her zaman uyanıktır ve bir şey kafa karışıklığına yol açtığı anda Otto şakayı bozar. Yoldaşlardan ve meslektaşlarından açıklamalar var. Bütün bunların Ottonvari bir temposu var; Dörtnala giden görüntülerden bile tedirgin oluyorsunuz. Filmin kendisi DEHB'nin ikinci yarısından muzdarip.

Ailem seni seviyor ve ben de seni seviyorum.
Splash'taki genç hip-hop hayranı! Otto'daki festival

Pek sanatsal olmayan (oto-)portre, seyirciler arasındaki bombacılara birkaç dakikalık nostalji yaşatıyor. Elma şampuanı kuşağı, “Dalaktan Cerebrum'a” taslağını ya da bir polis memuru olarak bir ev araması sırasında kırık camları nasıl kırdığını ve vahşi rock 'n' roll “Long Tall Sally”yi (Beatles versiyonu) nasıl alevlendirdiğini hatırlıyor.

Kitleler için yüz buruşturma: Otto Waalkes'in yıldızı 1973'te yükseldi. Televizyonda her yıl düzenlenen “Otto Show”u izlemeyen herkesin Federal Almanya'daki okul bahçelerindeki kayıtları silindi.

Kitleler için yüz buruşturma: Otto Waalkes'in yıldızı 1973'te yükseldi. Televizyonda her yıl düzenlenen “Otto Show”u izlemeyen herkesin Federal Almanya'daki okul bahçelerindeki kayıtları silindi.

Kaynak: Amazon Prime Videosu

Michael “Bully” Herbig, Otto'nun hafızasındaki ilk plağını okuduğu küvette çekilmiş bir çocukluk fotoğrafını gösteriyor. Film felaketi “Otto – The Love Film” (1992) ile ilk “Buz Devri” filmi (2002) arasındaki kariyer boşluğundan sonra, Doğu Frizyalı komedyen tüm nesiller için bir komedyen haline geldi. Genç bir hip-hop hayranı Splash'ta ona saygı duruşunda bulunuyor: “Annem ve babam seni seviyor ve ben de seni seviyorum.” Festival.

Daha derin içgörüler elde etmeyi uman herkes bunu yalnızca bir kez bulacaktır

Yine Sting'in “An Englishman in New York” şarkısının cover versiyonu olan “Friesenjung”un (1993) cover versiyonunu kutlamak için oradaydı. Rapçiler Ski Aggu ve Joost Klein koro için bir Otto örneği kullandılar ve böylece Haziran 2023'te Otto, 70'li yaşlarının ortasında ilk kez single listelerinin zirvesine çıktı.

Daha derin bir anlayışa ulaşmayı uman herkes, sanatçı Manuela Ebelt'le bozulan evliliğinin yasını nasıl tuttuğunu ve ayrılmaz ebeveynlerine bu ayrılığı anlatmanın onun için ne kadar zor olduğunu itiraf ettiğinde bunu ancak bir kez bulacaktır. İki dakika boyunca sıfır turbo var. Aksi halde sahne karakteri ve kişi uyumlu, içten parlayan bir kişi gibi görünür. Otto'dur Otto'dur Otto'dur – bir matryoshka gibi, yalnızca her zaman aynı boyuttadır.

2018'de bir Haberler röportajında karanlık bir tarafının olup olmadığı sorulduğunda şu cevabı verdi: “Ona sahip olmak zorunda mısın? Hala onu arıyorum.”

“Benim adım Otto.” Christine Uschy Wernke tarafından yönetilen, 93 dakikalık belgesel, Otto Waalkes, Karl-Heinz Waalkes, Bully Herbig, Hape Kerkeling, Linh Lu, Thomas Kukuck, Hans Otto Mertens, Udo Lindenberg (30 Aralık'tan itibaren Amazon Prime Video'da izlenebilir)