TV muhabiri ateşkes nedeniyle televizyonda ağladı

Leila

Global Mod
Global Mod
Beyrut. Lübnan televizyonunda canlı yayın sırasında bir muhabir, Hizbullah'ın İsrail'le ateşkesi nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. Özel kanal Al-Jadeed'in genç muhabiri, “Ateşkes ilan edildiğinden bu yana zafer, sevinç ve üzüntü hissediyorum çünkü ilk kez bebeğim, ailem ve yurttaşlarım için bir güvenlik duygusuyla uyuyabiliyorum” dedi. göz yaşları.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

“Acılar ve katliamlar yaşadım. Uzuv olarak iyileşen çocuklar gördüm.” Bir anne olarak çocuklarının başına böyle bir şey gelmesinden korkuyordu.

Alman Basın Ajansı'ndan bir muhabirin bildirdiğine göre, ABD ve Fransa'nın aracılık ettiği ateşkes Çarşamba günü saat 04.00'te yürürlüğe girdi ve bunun ardından Lübnan'daki savaş uçaklarının patlamaları ve gök gürültüsü neredeyse dakikasına kadar durdu. Ancak örneğin Hizbullah'ın Tel Aviv'e yönelik korkulan son büyük saldırısı gerçekleşmedi. O gece Lübnan halkı, en azından geçici olarak, savaşın sonunu kutladı. Ülkedeki yaklaşık 800.000 yerinden edilmiş insanın çoğu evlerine dönmek için yola çıktı. Ancak İsrail'in sınır kasabalarında yaşayanların birçoğu Hizbullah'la yapılan anlaşmanın güvenliklerini garanti altına alabileceğine inanmayanlar arasında şüpheler vardı.

Birçok tuzağa sahip bir anlaşma

Anlaşmanın detaylarında birçok tuzak var. Lübnan'daki bilgili çevrelere göre, geri kalan Hizbullah savaşçılarının İsrail sınırının yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki Litani Nehri'nin arkasına çekilmesi bekleniyor. Ancak güney bölgelerine dönenlerin savaşçı mı, sempatizan mı yoksa sivil mi olduğuna kimin karar vereceği hala belirsizliğini koruyor. Ateşkesin ilk gününde İsrail ordusu, güneyde ordunun şüpheli kişilere ateş açtığı birçok olay yaşandığını bildirdi.

Sınır bölgesindeki asker sayısının 5.000'den 10.000'e çıkarılacağı yönündeki haberlere göre nispeten zayıf olan Lübnan ordusunun, güneyde güvenliği sağlaması amaçlanıyor. Ancak 2006'daki son savaştan sonra, düşmanlıkları sona erdirecek anlaşmaları uygulama konusunda başarısız oldu. Bu nedenle anlaşmanın gerektirdiği gibi Hizbullah'ın güney Lübnan'daki ağır silahlarının ve altyapısının yok edilmesini sağlayıp sağlayamayacağı konusunda da şüpheler var.

Haberler