Vatandaşlar için daha fazla alan

Leila

Global Mod
Global Mod
Çok fazla eleştiriden sonra

“Zor Ama Adil”de her şey yeni: Vatandaşlar için daha fazla alan

Louis Klamroth, 2022'den bu yana “zor ama adil”in moderatörlüğünü yapıyor.

© Kaynak: Julia Sellmann/WDR/obs

Makaleyi dinle • 2 dakika

Frank Plasberg'in (66) 2022'de veda etmesinden bu yana, ARD'nin “sert ama adil” siyasi konuşması sıklıkla eleştirildi. Yayıncının Çarşamba günü açıkladığı gibi artık resmi bir yeniden başlatma var. Amaç, diğer şeylerin yanı sıra vatandaşlara daha fazla yakınlık, daha genç bir izleyici kitlesi ve daha geniş bir konu seçimi sağlamaktır.

Köln. ARD talk şovu “Hart aber fuarı”nın yapımcıları kış tatilini değişiklik yapmak için kullandılar. Louis Klamroth'un yer aldığı siyasi program önümüzdeki Pazartesi saat 21.00'de tekrar yayınlandığında vatandaşlarla diyalogun daha da fazla gündeme gelmesi gerekiyor. ARD ve Westdeutscher Rundfunk'un Çarşamba günü Köln'de duyurduğu gibi, onlara daha da fazla yer verilmesi gerekiyor. “Konuk seçimi, konu seçimi ve dramaturjinin yanı sıra stüdyonun tasarımı ve gösterinin görünümünde de değişiklikler olacak.” Format, 2023'te düşen reytinglerle mücadele etti.

“Çok deneyeceğiz.”

Talk-show'un yeniden başlatılmasına ilişkin duyuruda Klamroth'tan alıntı yapılıyor: “'Zor ama adil' sadece yeni bir görünümle gelmekle kalmayacak, aynı zamanda içerik açısından da yeni vurgular oluşturacak ve daha dijital hale gelecek. Pek çok şeyi deneyeceğiz, bunu sabırsızlıkla bekliyorum.” Diziyi 2023'ün başında uzun süredir sunuculuk yapan Frank Plasberg'den devraldı.

Edinilen bilgiye göre, belediye binası niteliğindeki yeni stüdyo yapısı sadece siyaseti değil yurttaş misafirleri de ön plana çıkarıyor: “Onların sesine ve bakış açısına daha da önem veriliyor. Ayrıca ARD medya kütüphanesinde yeni bir başlangıç olacak: “Kullanıcılar her Salı günü önceki akşamın programının Louis Klamroth tarafından yorumlanan ve editoryal içerikle desteklenen bir versiyonunu bulacaklar.”

Sermaye Radarı

Berlin hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve arka plan bilgileri. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Seyirci avukatı Brigitte Büscher ayrıldı

WDR'nin bilgi, kurgu ve eğlenceden sorumlu program direktörü Jörg Schönenborn şunları duyurdu: “'Zor ama adil', gelecekte vatandaşların kaygılarına ve sorularına daha fazla yer verecek – programın kanıtlanmış sloganı olan 'Siyaset gerçeklikle buluştuğunda' doğru ” . Özellikle genç bir kitleye hitap etmek için bu başarılı konsepti daha da geliştirdik.”

“İzleyici savunucusu” Brigitte Büscher artık yeniden başlatma için orada değil. Aralık ayında televizyon izleyicilerine veda etti: “Burada birlikte tartışabilmemiz için diziye biraz gerçeklik katmaktan mutlu oldum. Ama şimdi dikkat etmeye karar verdim! – 23 yıl: Benim için bitti, yeni bir şeye başlayacağım, yeni yollara gireceğim.”

Haberler