VGM burs ölçüsü 2022 yılında öğrenciler tarafınca merak ediliyor. Ekonomik kriz sonucunda hayat pahalılığının artması, en hayli da kent haricinde üniversite okuyan öğrencileri etkiledi. Geçim meşakkati yaşayan öğrenciler, VGM bursu üzere bir fazlaca özel ve kamu kuruluşundan burs almak için müracaat tarihlerini yakından takip ediyor.
VGM BURS MÜRACAAT TARİHLERİ NE VAKİT?
Ortaöğretim (lise) VGM burs müracaatları 15-30 Ekim 2022 tarihleri içinde alınacak.
Yükseköğretim (üniversite) VGM burs başvuruları ve yabancı asıllı öğrenci VGM burs müracaatları ise 1-15 Kasım 2022 tarihleri içinde yapılabilecek.
Anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere öncelik verilecek.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı asıllı öğrencilere belirlenecek burs kontenjanının yüzde 10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilecek.
VGM BURSU MÜRACAAT NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
Başvuru alma, müracaat kıymetlendirme, burs bağlama ve takip süreçleri, Vakıflar Yönetmeliği (ortaöğrenim) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (yükseköğrenim) doğrultusunda yerine getiriliyor.
VGM burs başvurusu, kıymetlendirme ve sonuç açıklama periyotlarına ait tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacak.
VGM BURSU NE KADAR?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs ölçüleri; ortaöğretim (lise) eğitim yardımı aylık 200 TL, yükseköğretim (üniversite) bursu aylık 650 TL, yabancı asıllı öğrenci yükseköğretim (üniversite) bursu ise aylık 650 TL olarak belirlendi.
VGM BURSU MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu alamayacak öğrenciler, kurumun internet sitesinde şu biçimde sıralandı:
* Daima bir işte çalışarak en az minimum fiyat seviyesinde fiyat alan yahut gelire sahip öğrenciler
* Yabancı asıllı öğrenciler
* Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerin
* Ek müddet tahsil bakılırsan öğrenciler
* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerin
* Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler
* Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler
* bundan evvelki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanan öğrenciler
VGM BURSU MÜRACAAT SAYFASI
VGM BURS MÜRACAAT TARİHLERİ NE VAKİT?
Ortaöğretim (lise) VGM burs müracaatları 15-30 Ekim 2022 tarihleri içinde alınacak.
Yükseköğretim (üniversite) VGM burs başvuruları ve yabancı asıllı öğrenci VGM burs müracaatları ise 1-15 Kasım 2022 tarihleri içinde yapılabilecek.
Anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere öncelik verilecek.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı asıllı öğrencilere belirlenecek burs kontenjanının yüzde 10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilecek.
VGM BURSU MÜRACAAT NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
Başvuru alma, müracaat kıymetlendirme, burs bağlama ve takip süreçleri, Vakıflar Yönetmeliği (ortaöğrenim) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (yükseköğrenim) doğrultusunda yerine getiriliyor.
VGM burs başvurusu, kıymetlendirme ve sonuç açıklama periyotlarına ait tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacak.
VGM BURSU NE KADAR?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs ölçüleri; ortaöğretim (lise) eğitim yardımı aylık 200 TL, yükseköğretim (üniversite) bursu aylık 650 TL, yabancı asıllı öğrenci yükseköğretim (üniversite) bursu ise aylık 650 TL olarak belirlendi.
VGM BURSU MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu alamayacak öğrenciler, kurumun internet sitesinde şu biçimde sıralandı:
* Daima bir işte çalışarak en az minimum fiyat seviyesinde fiyat alan yahut gelire sahip öğrenciler
* Yabancı asıllı öğrenciler
* Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerin
* Ek müddet tahsil bakılırsan öğrenciler
* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerin
* Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler
* Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler
* bundan evvelki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanan öğrenciler
VGM BURSU MÜRACAAT SAYFASI