Anti-Semitizm SLAT'a göre: Gary Lineker BBC'den ayrılıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
“Gerçek bir hataydı”

Lineker BBC'de anti-Semitizm'den sonra durur

Uygulamayı aç

Sosyal medyada Gary Lineker, İsrail Gazze çatışmasına Yahudi karşıtı çağrışımla bir katkı paylaşıyor. Şimdi eski futbol yıldızı sonucu çekiyor.

Londra. İsrail Gazze çatışmasına sosyal medya katkısı için heyecantan sonra, eski İngiliz futbolcu Gary Lineker bu sezondan sonra BBC'ye istifa ediyor. 64 yaşındaki bunu Instagram'da duyurdu. Aynı zamanda, anti -Semitik çağrışımlar içeren ortak katkı için özür diledi. “Bu gerçek bir hata ve bir gözetimdi, ama daha dikkatli olmalıydım,” dedi Lineker.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Eski profesyonel olan eleştirildi, çünkü geçen hafta bir sıçan emojisinin gömüldüğü İsrail Gazze çatışması için bir Instagram hikayesi paylaşmıştı. Diğer şeylerin yanı sıra, anti -semitik propaganda amaçları için sıçanlar, anti -Semitik propaganda için Yahudilerin sembolü olarak kullanıldı.

Hayat ve biz

Sağlık rehberi, kuyu ve tüm aile – her ikinci Perşembe.

“Bunun için yer yok”

“Geçen hafta burada Instagram'da korkunç dernekleri olan bir emoji içeren bir yazı paylaştım. Ne yazık ki emojiyi görmedim. Eğer görseydim, asla paylaşmazdım,” dedi Lineker. Bölünmüş katkı onun yanında silindi. Anti -Semitizm'den nefret ediyor, dedi Lineker: “Bunun için bir yer yok ve asla var olmamalı.”

Pazar günü İngiltere'deki en önemli futbol gösterisi “Günün Maçı” nı sürecek olan Lineker, yeni sezon için önümüzdeki yıl FA Kupası ve Dünya Kupası'na eşlik etmelidir.

Lineker uzun zamandır tartışmalı olarak kabul edildi

FC Barcelona'nın eski forveti yıllarca BBC'nin en iyi ücretli moderatörüydü. Fakat siyasi kabulleri nedeniyle de tartışmalı olarak kabul edildi.

Lineker Mart 2023'te muhafazakar hükümeti keskin bir şekilde eleştirdiğinde gerçek bir skandal vardı. Sosyal medyadaki bir yazıda, o zamanki İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın 1930'larda Almanya'da göçmenler hakkındaki açıklamalarını karşılaştırdı.

Lineker, kendi ülkesinde Jürgen Klinsmann veya Almanya'da Rudi Völler gibi bir futbol simgesidir. Eski grevciden hala atıfta bulunan cümle şöyle geliyor: “Futbol basit bir oyun. 22 adam 90 dakika sonra bir top kovalıyor ve sonunda Almanlar kazanıyor.”

Haberler/DPA