Bakan Özer’den CHP’li Gürer’in soru önergesine yanıt: 1 Eylül’de kontratlı öğretmen atamaları yapılacak

kunteper

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen ve yüksek puan almasına karşın atanamayan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, kendisine ulaşan bir öğretmen adayının 2021’den bu yana atama beklediğini aktaran Gürer, “Öğretmen adayı Şubat ayında ek atama yapılacağı söylendiğini ve bu niçinle yüksek puan almış ve sıralaması âlâ olan biri olarak yenidendan imtihana hazırlanmadığını belirtiyor. Öğretmen adayı 81 puana ve 592 sıralamaya sahip biri olarak ek atamada kesin atanacağını düşündüğünü, 15 bin kişilik atamada 804 kontenjan verilen PDR’ye 20 bin kişilik atamada 467 kontenjan verilmesi ve 5 binin üzerinde açık varken 467 kontenjan verilmesi sebebi ile mağdur olduklarını söz ediyor” diye konuştu.

Gürer, önergesinde, “220 net yaptığı biçimde atanamayan öğretmen adayı ve benzeri durumda bulunanların. Bu mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir?” halindeki sorunun yanıtlanmasını da istedi.

CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesine karşılık veren Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim şuralarının öğretmen gereksinimlerinin Bakanlıklarına kullanım müsaadesi verilen öğretmen takımları çerçevesinde karşılandığını belirtti.

1 EYLÜL’DE ATAMA YAPILACAK

Kontenjanların ise evvela öğretmen istihdamında kuvvetlik çekilen ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler olmak üzere, gereksinim olan alanlarda vilayetlerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlendiğini anlatan Bakan Mahmut Özer, ayrıyeten Bakanlıklarına bağlı eğitim kuramlarına 1 Eylül 2022 tarihinde kontratlı öğretmen ataması yapılacağını deklare etti.

KPSS PUANINA GÖRE

Milli Eğitim Bakanı Özer, açıklamasında, “Sözleşmeli öğretmen atamaları, 652 sayılı Kanun Kararında Kararnamenin Ek-4’üncü hususuna nazaran; Kamu İşçi Seçme İmtihanı puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir durumun üç katma kadar aday içinden Bakanlığımız tarafınca yapılan kelamlı imtihan muvaffakiyet sırasına göre yapılmaktadır” sözlerini kullandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce mezun öğretmenin atama beklediğini ve kâfi atama yapılmadığını belirterek, “Öğretmenler kontratlı, takımlı, süreksiz, vekil, fiyatlı üzere tanımlamalarla gorevlendirildiğini ve tüm öğretmenlerin takımlı olması gerektiğini söz etti. Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere düşük fiyat vererek sıkıntılar artacağını görmelidir. Öğretmenleri ayrıştırmak değil öğretmenin çalışma şartları ve hak ettiği fiyatı öğretmene vermek gereklidir. Ayrıyeten atama sayıları beklentileri karşılamalıdır” dedi.