“Bazen iyi olduğumda suçlu bir vicdanım var”

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni dizi “Neden Ben?” bu soru hakkında. Ne zaman en son yaptın?

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Bu soru çoğunlukla bir kurban gibi hissettiğinizi, yanlış anlaşıldığınızı, haksız muamele gördüğünüzü veya kader tarafından takip edildiğinizi sorar. Ama kendime daha yakın zamanda sordum: Neden bu kadar iyi yapıyorum? Savaş ve açlıktan acı çekmek zorunda olmadığımı nasıl hak ettim? Ayrıca soruyu tersine çevirebilir ve minnettar olabilirsiniz. Kader son zamanlarda benimle gerçekten iyi kastetti.

Bunu gerçekten hak etmediğini düşünüyor musun?

Evet, bazen bu duyguya sahibim. Herkes benim kadar iyi yapıyor olsaydı daha rahat olurdum. Bazen iyi olduğumda suçlu bir vicdanım var. Sadece Hamburg'daki Schauspielhaus'ta prova yapıyorum ve ana tren istasyonuna gittiğimde, uyuşturucu veya alkol üzerinde sıkışmış insanları görüyorum ve merak ediyorum: Neden bu? Neden böyle istikrarlı bir çocukluğum vardı ki böyle bir şeye kaymadım? Bu kurban “Neden ben?” Bir refleks olarak tutumu biliyorum, ama elbette de, bunlar küçük anlar. Genel olarak, tam tersini merak ediyorum. Ayrıca merak edebilirdim: Bu harika diziye neden katılabilirim? Garip bir şekilde, sahip değildim, sadece söz verdim.

Kişiye ve diziye

Aktör Bjarne Mädel (57) televizyonda atılımını “Stromberg” figürü Berthold “Ernie” Heisterkamp olarak yaptı. Çok sayıda TV ve sinema görünüşü, örneğin bir “suç mahalli temizleyici” veya “manzaralı cinayet” dizisinde izledi. Şimdi Hamburg doğumlu, 20 Haziran'dan itibaren ARD medya kütüphanesinde yayınlanabilecek antoloji dizisinin bir parçası. Yönetmen David Schalko, “Neden ben?” Odak noktası devam ediyor.

Bu tür roller almaları sadece bir tesadüf ya da şans değil, aynı zamanda bunun için bir şeyler yapıyorlar, cevap verebilirsiniz.

Evet, elbette, önce bir şans elde etmelisin. O zaman drama okulunda neden beni almaları gerektiği soruldu. Sonra dedim ki: “Çünkü sana kimsenin sana veremeyeceği bir şey verebilirim … ben.” Başka biri rollerimi daha iyi, belki daha kötü, ama kesinlikle farklı oynayabilir. Bu yüzden mesleğin çok harika olduğunu düşünüyorum: çok değiştirilebilir değilsin. Ama bence başarının şansla çok ilgisi var ve kendinize inanmaya yardımcı oluyor. Teklifiniz veya işiniz yoksa her zaman kolay değildir.

“'Bayanlar ve baylar' ı terk etmiyor”

Constantin Schreiber veda etti, Romy Hiller geliyor: röportajda yeni “Tagesschau” sözcüsü, iş teklifini neden şaşırttığını ve Almanya'nın haber amiral gemisindeki değişiklikleri düşündüğünü anlatıyor.

Dizinin direktörü David Schalko, “Neden ben?” Soru: “Toplumumuzda ben merkezli bir anahtar olarak çalışan bir konudur”. Oraya gidiyor musun?

İnsanlar arasında çok fazla yardımseverlik ve empati vardır, ancak bir eğilim olarak, toplumda yer değiştirme zaten genel bir fikir birliğidir. Gazze veya Sudan'daki savaşı ele alalım: Eğer gerçekten bakarsanız, günlük yaşamınıza kaygısız devam etmek zor. Tabii ki, bu da kendi kendini korumadan söylediğinizde bencil bir şey var: “Yarın çalışmak zorundayım, ofise ya da provaya gitmeliyim, şimdi kendimi başkalarının acılarıyla yükleyemem.” Onlar yok edilen insan hayatıdır. David'in nasıl kastettiğinden emin değilim, ama her zaman kendi refahınızı savunmak ve haklı çıkarmak zaten küresel. Şimdi sınırlarımız tekrar kontrol ediliyor – dünya sorunlarıyla çok yaklaşmamalı.

Dünyayı çok kendi kendine merkezli olmamak için nasıl karşı koyabilirsiniz?

Birçok insan hızla her şey hakkında bir fikre sahiptir, ancak maalesef az tutum. İnsanların tekrar daha fazla tutumu olsaydı ve bunu duyurduylarsa, çok yardımcı olurdu. Ayrıca: Mutluluk ve insanlık ile saklayın, çevresine saygılı davranın. Çöpünüzü aşırı kalabalık çöp kutularının yanına koymadığınız veya halka tuvaletleri temiz bırakmadığınız küçük şeylerle başlar. Bunu temizlemesi veya temizlemesi gereken insanlara karşı ne kadar saygısız? Diğerini küçük şeylerde düşünmek, dünyayı hepimizin paylaştığı bir yer olarak görmeye yardımcı olabilir. Bence, bir arada yaşama biraz bir araya geliyor. Bencillik yerine empatiye ihtiyacımız var.

Bunu halka bir kişi olarak yaşamaya mı çalışıyorsunuz?

Evet, elbette, ama bu temel tutumum yok çünkü tanınabilirsin. Genellikle insanlara karşı iyiyim ve onların benim için de iyi olmasını umuyorum. Uyumdan çatışmadan daha fazla güç çekiyorum. Bu, bir şeyden hoşlanmazsam ağzımı açmadığım anlamına gelmez. Tabii ki, huzurunuz için başkalarıyla ağzınıza göre konuşmamalısınız. Ama sadece insanlarla olumlu bir ruh halinde olmayı seviyorum ve bunu işyerinde etkilemeye çalışıyorum. Döndüğümde, Sesi balık tutan ya da bizim için sahne daldıran kişinin ne olarak adlandırıldığını da biliyorum. Bu saygı ile ilgili. Sanırım şimdi kendimi tekrar ediyorum, ama küçük biriyle ilgili saygılı bir yolun daha büyük olanda saygılı bir şekilde ele alınmasına neden olabilir.

İklim koruması için de çalıştığınız bilinmektedir. Ayrıca “Neden Ben?”-Bazen soru sorusu var: “Örneğin, eğer dev şirketler bunu yapmazsa neden kendimi kısıtlamalıyım?” Nasıl düşünüyorsun?

Dünyanın diğer bölgelerinde, varlığı tehdit altında olan iklim değişikliğinden zaten muazzam ve dramatik bir şekilde acı çeken insanlar var. Ama “Neden?” O zaman hayır, ama sadece yılda iki tatil uçuşu yapan kişiye bakmayı tercih edersiniz. Yaşam standardımız nedeniyle, genellikle iklime bir yük getiriyoruz. Ben bir terk etmiyorum ve bu nedenle sorunun bir parçası değilim, ama yine de kaynaklarla sorumlu ve bilinçli olarak ilgilenebilirsiniz. Yani: eğer bunu karşılayabilirsem, örneğin, adil alışveriş yapmak benim yükümlülüğüm ve et yediğimde, en azından fabrika çiftçiliğinden gelen ucuz et yememek. Bence sorunun aciliyetini henüz anlamadık. Evlerin aynı yerde yeniden inşa edilemeyeceğini anlayana kadar AHR vadisinin ne sıklıkta sular altında kalması gerektiğini bilmiyorum ve böylece sorun dünyadan kaldırılıyor. Hepimiz çok halsiziz.

Siyaset sadece bazı şeyleri yasaklamalıdır. Neden hala plastik şişelerden yapılmış çok fazla su var? İnsanları seçimin önüne koyarsam ve plastik şişe daha ucuz ve daha hafifse, ne olacağı açıktır.
Aktör Bjarne Mädel

Ayrıca siyaset?

Evet kesinlikle. Siyaset sadece bazı şeyleri yasaklamalıdır. Neden hala plastik şişelerden yapılmış çok fazla su var? İnsanları seçimin önüne koyarsam ve plastik şişe daha ucuz ve daha hafifse, ne olacağı açıktır. Politikacılardan seçenekleri sınırlamaları istenir.

Konuyu değiştirmek ve farklı bir rol almak istiyorum: “Stromberg” deki Ernie'nin o zamanlar atılımı veren ve şimdi geri dönüş filminde tekrar oynadıkları. Neden katıldın?

46 bölümden ve bir filmden sonra 2014'te rolü bırakabilmek için mutlu oldum. Ama şimdi, on yıl sonra, diğer çeşitli çalışmalardan sonra, geri dönme arzusuydum. Bir sınıf toplantısı gibiydi ve bu kadar uzun bir moladan sonra tekrar bu karaktere girmek heyecan vericiydi. Biraz eski favori kıyafetlerini tekrar giymek gibiydi. Ayrıca uyuyorlar, ama bir şekilde o sırada giydiğiniz şeylerle tamamen “doğru” hissetmiyorsunuz. Ernie, bu arada en çok gelişmeden geçen figürdür ve yine de izleyici o zamanın can sıkıcı inekini görmek istiyor. Doğru önlemi bulmak benim için heyecan vericiydi. Ben de kendimi kopyalamak istemedim, ama bir Berthold HeisterKamp 2.0. keşfetmek.

On yıl yokluğunda çok şey değişti, böyle bir rakam farklı çalışabilir.

Evet, ama neyse ki her zamanki gibi doğaçlama yapmak zorunda değildim. Rakamlar sadece yazar Ralf Husmann'ın metinleri aracılığıyla var. Ayrıca kendime önceden sordum, Stromberg'in her zaman kabul ettiği politik olarak yanlış nasıl başa çıkıyorsunuz? Ralf tam olarak çok akıllıca çözdü.

Evet, mizah o sırada zaten politik olarak yanlıştı ve bugün kısmen …

Evet, bu sorunla yüzleşmek zorunda kaldık ve bu da bir sorun, ama Stromberg yıkanmadı. Papa hala bildiğimiz şekilde.

Christoph Maria Herbst, BeHaberler Stromberg rolünde geri döner. Engelleme Dönemi 11.12., 10:00!

Yeni film: “Stromberg” ekrana geri dönüyor

Tüm “Stromberg” hayranları için iyi haber: Christoph Maria Herbst en ünlü rollerinden birine geri dönüyor ve onunla eski dizinin geri kalanında. 2012'de sona eren başarı dizisi ikinci bir film alıyor.

Şimdi Stromberg yeniden canlandırıldığına göre, “suç mahalli temizleyicisi” nden bir geri dönüş için de müsait olur musunuz?

Hayır. Bu o zamanlar temel bir karardı çünkü yazar Ingrid Lausund bunu sona erdirmek istedi. Bu bağlamda, soru ortaya çıkmıyor. Ve yazar da ondan uzaklaştı. Bu formatla söylemek istediği her şeyi anlattı. Yani “suç mahalli temizleyici” geri dönüş olmayacak.

Bir anlatıcı olarak “The Helsinki Etkisi” filmine katıldığınız tamamen farklı bir şey var …

Evet, Almanca sesimi Fin direktörü Arthur Franck'a ödünç verdim, böylece sinemada çok iyi Fin veya İngilizce olmayan insanların tadını çıkarabilir. Bu, Helsinki Konferansı hakkında çok iyi yapılmış, heyecan verici bir belgesel. O zamanlar 1970'lerde o kadar küçüktüm ki, o zamanlar tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. O zaman siyasetin nasıl yapıldığını, diplomatik olarak nasıl ele aldığını ve ortak bir gelecek için nasıl tartışıldığını ve güreştiğini görmeyi çok heyecan verici buluyorum – bugünün polemiklerinin ve bencilliğinin yayıldığı bugünün aksine.

Öyleyse bugün için bir şeyler öğrenebilir misin?

Evet, büyük bir tutarsızlık var. Bugün artık otuz beş, devlet başkanlarının, büyük etkileri olan bir kağıt giymek için üç yıl boyunca bir masaya oturduğunu hayal edemezsiniz. Bu Helsinki Anlaşması olmadan yeniden birleşmenin var olup olmayacağını bilmiyorum …