ÖSYM Lideri Halis Aygün uyardı: YKS müracaatlarında son gün

kunteper

Global Mod
Global Mod
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) için müracaatlar, 11 Şubat 2022 tarihinde başladı. İmtihana başvurmak isteyen adaylar, son müracaat tarihini araştırıyor. ÖSYM tarafınca YKS için belirlenen son müracaat tarihi, 7 Mart 2022 olarak açıklanmıştı. Adaylar, müracaat süreçlerini, 2022 YKS için belirlenen 115 Türk Lirası imtihan fiyatını ilgili bankalara yatırarak ya da internet bankacılığını kullanarak tamamlayacaktır. YKS adayları, bugün 23.59’a kadar müracaatlarını gerçekleştirebilir.

ÖSYM LİDERİ HALİS AYGÜN HATIRLATTI

Değerli YKS adayları,
2022-YKS’ye başvurular BUGÜN (7 Mart 2022) sona eriyor.

📌
Başvurularınızı son ana bırakmadan işlemlerinizi tamamlayın.

Tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. #2022YKS https://t.co/YopM7bpo2d

— Prof.Dr.Halis AYGÜN (@halis_aygun) March 7, 2022

YKS MÜRACAATLARI NE VAKİT BİTECEK?

11 Şubat’ta başlayan YKS müracaat süreçleri 7 Mart 2022 Pazartesi tarihinde sona erecek.

YKS MÜRACAAT FİYATI NE KADAR?

Adaylardan sınavdaki her oturum için (TYT, AYT, YDT) 115 TL talep edilecek. Ödemeler ÖSYM’nin mutabakatlı olduğu bankalar aracılığıyla, kartlı ödeme sistemi ya da mobil/online/internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatırmalı.

İnternet bankacılığını kullanan adaylar ilgili bankanın ‘Ödemeler‘ kısmından;

Eğitim Ödemeleri‘, ‘İmtihan Ödemeleri‘, ‘Kurum Seçimi-ÖSYM İmtihan Başvuru’ ve ‘2022 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS)‘ adımlarını izleyip, T.C. kimlik numaralarını ilgili alana girdikten daha sonra ödemelerini gerçekleştirebilir.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar müracaatlarını, ÖSYM Müracaat Merkezleri aracılığıyla yahut ferdî olarak ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yahut ÖSYM Aday Süreçleri Taşınabilir Uygulamasından yapabileceklerdir.

YKS OTURUMLARI 2022 TYT, AYT, YDT NE VAKİT?

YKS 1. OTURUM TYT TARİHİ: 18 Haziran 2022 Cumartesi 10.15, 165 dakika

YKS 2. OTURUM AYT TARİHİ: 19 Haziran 2022 Pazar 10.15, 180 dakika

YKS 3. OTURUM YDT TARİHİ: 19 Haziran 2022 15.45, 120 dakika